Arkitektur og flotte facader

Der kom en vældig diskussion ud af det forleden, da min kone og jeg sammen med et par af vore venner slentrede en tur i gågaden i Hadsund. Den mandlige del af vores vennepar er arkitekt og går vældig meget op i gamle bygninger – og især i de mange smukke facader, vi har i den indre by.

Det var nok baggrunden for, at han endnu en gang udtrykte sin irritation over de mange markiser oven over forretningsvinduerne. De tager en væsentlig del af udsynet til de gamle bygningers smukke facader, og vores ven var ikke i tvivl om, at det burde forbydes at opsætte markiser på den slags bygninger.

Det var min kone og jeg bestemt ikke enig med ham i. Vi påpegede, at det af flere grunde faktisk er meget betydningsfuldt for forretningerne at have en markise over udstillingsvinduerne. For det første er det ofte nødvendigt med en ordentlig solafskærmning for at beskytte de varer, forretningerne har udstillet i vinduerne. For det andet fungerer sådan nogle markiser også som udmærket ly for regnen for de mange fodgængere i gågaderne.

Dertil kommer, at mange af forretningerne bruger deres markise til at signalere, hvad det er for en forretning, der ligger lige her. De fleste af forretningerne har fået trykt deres navne eller logoer på deres markiser, fordi de samme markiser oftest skjuler de butiksnavne, som forretningerne har på muren over butiksruderne. Og så er det da et dejligt farvestrålende skue at kigge ned ad en gågade med mange forskellige markiser.

Reklamer

1 thought on “Arkitektur og flotte facader

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s